Първоначално публикувано от GammaRay
Известие
Collapse
No announcement yet.
Покупка на вариатор
Collapse
X
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Първоначално публикувано от NovachevПървоначално публикувано от GammaRayНа вариатора няма какво да му се износи - освен ако не е развален клапана които го смазва (намира се точно до 1 дюза).С течение на времето, пружината която е под напрежение омеква, и тракането се появява.Пружината от ремонтния комплект и ужасно къса, а и тази тефлонова подложка се износва за 2000-3000 км, тъй като края на пружината е челосан с доста остър ръб!Другото е, че 90% от случайте тази подложка се мачка от шийката на вала и ако се сглоби така от "майстора",който го е срам да си признае, че неможе да го ремонтира или не иска да си плати за нов комплект,резултата е обсолютна нула.Затова на колегата преди мен не му е помогнал ремонта.Аз моята пружина просто я опънах 3 см и се я върнах обратно.).Че се управлява от електромеханичния вентил - да, но ако той неработи не се смазва и се получава износване на зъбите.Токава е необходимо да се смени вариатора.В 90% от случайте проблема е в пружината.
Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от GammaRayПървоначално публикувано от NovachevПървоначално публикувано от GammaRayНа вариатора няма какво да му се износи - освен ако не е развален клапана които го смазва (намира се точно до 1 дюза).С течение на времето, пружината която е под напрежение омеква, и тракането се появява.Пружината от ремонтния комплект и ужасно къса, а и тази тефлонова подложка се износва за 2000-3000 км, тъй като края на пружината е челосан с доста остър ръб!Другото е, че 90% от случайте тази подложка се мачка от шийката на вала и ако се сглоби така от "майстора",който го е срам да си признае, че неможе да го ремонтира или не иска да си плати за нов комплект,резултата е обсолютна нула.Затова на колегата преди мен не му е помогнал ремонта.Аз моята пружина просто я опънах 3 см и се я върнах обратно.).Че се управлява от електромеханичния вентил - да, но ако той неработи не се смазва и се получава износване на зъбите.Токава е необходимо да се смени вариатора.В 90% от случайте проблема е в пружината.
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment